Események

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Ülésezett a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság

Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság –
– 2017-es munkaterv
A vadgazdálkodási alap működésének kidolgozása, az idei, apróvadról szóló vadgazdálkodási konferencia megszervezése, javaslatok megfogalmazása az aranysakál elleni védekezésről – ezek a főbb feladatok, amelyekkel az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága foglalkozhat 2017-ben. A testület március 7-ei ülésén állította össze az OMVK elnökségének beterjesztendő munkatervét.
A Bizottság talán leghangsúlyosabb idei feladata a vadgazdálkodási alaphoz kötődik. Ennek éves összegét évente az OMVK küldöttközgyűlése fogja meghatározni és elfogadni, 2018-tól várhatóan 600 millió forintról lehet szó. Az eddig kikristályosodott elképzelések szerint az alapból pályázatok útján igényelhetnek forrásokat a vadászatra jogosultak. A vadgazdálkodási alap részletes működési feltételeit a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság legkésőbb júniusban egyeztetheti a megyei vadgazdálkodási bizottságok elnökeivel, és nyáron javaslatot tesz az OMVK Elnöksége részére.
Az ülésen megszületett a döntés a bizottság által minden évente megrendezett szakmai konferencia témájáról, helyszínéről és időpontjáról is. Az apróvadról szóló előadásokat a 2017-es Országos Vadásznap helyszínén, Mezőberényben hallgathatják meg az érdeklődők a közönségrendezvényt megelőző napon, augusztus 25-én. Ily módon a két esemény erősítheti is egymást. A konferencia részletes programja májusban készülhet el.
Az elnök a fontosabb feladatokat vázolva egyebek mellett tájékoztatott arról, hogy a Bizottságnak egyebek mellett be kell csatlakoznia a hivatásos vadászok továbbképzésével összefüggő munkába is, országos jelentőségű témákat, megfelelő előadókat javasolva. Elmondta azt is, hogy 2017. II. negyedévében az Bizottság és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség közös kiadványaként megjelenhet egy szórólap, amely összefoglalja az aranysakál okozta károk kármegelőzésének lehetőségeit.

Részletes beszámoló az ülésről és a Bizottság 2017-es munkatervéről az OMVK honlapján, itt.